VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul anunță că 50 de moldoveni din Gaza așteaptă să fie evacuați

Guvernul a anunțat că, până acum, 50 de cetățeni ai Republicii Moldova din Fâșia Gaza, din totalul celor 100-120 înregistrați oficial în regiune, au cerut asistență, inclusiv evacuarea.

Autoritățile de la Chișinău sunt în căutarea soluțiilor pentru evacuarea celor 50 de persoane, însă punctul de trecere Rafah, la granița cu Egiptul, rămâne închis. Până în prezent, nicio țară nu a reușit să-și traverseze cetățenii în afara regiunii palestiniene.

”Suntem în dialog constant cu partenerii internaționali pentru a reuși să evacuăm civilii, inclusiv cetățenii Republicii Moldova. Ambasada a delegat un funcționar consular în Egipt, pregătit să se deplaseze la punctul de trecere Rafah în orice moment pentru a elibera documentele necesare cetățenilor noștri din Gaza și pentru a facilita călătoria acestora către Cairo și, ulterior, către Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.   Guvernul reiterează că este pregătit să ofere asistență cetățenilor moldoveni imediat ce vor fi primite notificări oficiale din partea autorităților egiptene și israeliene cu privire la deschiderea unui coridor de evacuare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.