VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Drapelul UE va fi arborat pe edificiile tuturor primăriilor din țară

Primăriile din Republica Moldova vor arbora drapelul Uniunii Europene pe edificiile lor. În acest scop, Guvernul va oferi, gratis, administrațiilor locale steagul UE și cel al Republicii Moldova.

„Pentru a susține dorința națională, de a fi parte din marea familie europeană, Ministerul Culturii va oferi cu titlu gratuit, primăriilor din întreaga țară, drapelul Uniunii Europene și cel al Republicii Moldova.Prin acest simbol celebrăm identitatea noastră europeană și spunem „Bun-venit, Europa, la noi acasă!”, fiind pregătiți să întâmpinăm cei 50 de președinți, prim-miniștri și oficiali europeni în cadrul summitului Comunității Politice Europene”, se arată în comunicatul emis de autorități.

Amintim că, pe 1 iunie, în Republica Moldova se va desfășura un eveniment istoric, fără precedent pentru țara noastră – Summitului Comunității Politice.

La eveniment sunt așteptați circa 50 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Organizarea Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie va fi finanțată din bugetul de stat, iar o parte din cheltuieli vor fi acoperite de către Consiliul Uniunii Europene. Evenimentul se va desfășura la Castelul Mimi din satul Bulboaca, Anenii Noi.

Citește și: 200 de jurnaliști internaționali au fost acreditați în prima săptămână pentru reflectarea CPE

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.