VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Legalitatea Partidului ”Șor”, examinată a doua zi de magistrații Curții Constituționale

Curtea Constituțională a reluat astăzi ședința în care urmează să se expună asupra scoaterii în afara legii a Partidului ”Șor”. Magistrații examinează demersul Guvernului depus în acest sens încă toamna trecută.

Ședința începută ieri a fost amânată pentru astăzi, după ce avocații Partidului „Șor” au declarat că au nevoie de mai mult timp pentru a face cunoștință cu unele materiale prezentate de Guvern.

Amintim că ieri, magistrații Înaltei Curți au respins mai multe demersuri depuse de avocații Partidului ”Șor”. Aceștia au cerut ca ședința CC să fie amânată până când la ea va putea participa și deputata Marina Tauber, aflată acum în arest la domiciliu. De asemenea, partea apărării a solicitat audierea primelor persoane în stat, cum ar fi Maia Sandu, Igor Grosu, premierul Dorin Recean și fostul premier Natalia Gavrilița.

Precizăm că la Curtea Constituțională Guvernul nu este reprezentat de avocați ai executivului sau ai Ministerului Justiției, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, ci de un grup de avocați de la o firmă privată, unde a activat actualul ministru al Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Amintim, în noiembrie 2022, Guvernul a propus verificarea constituționalității Partidului „Șor”, iar câteva zile mai târziu, Curtea anunța că a inițiat procesul de examinare a sesizării.

Ministrul Justiției de atunci, Sergiu Litvinenco, declara că în sesizarea înaintată au fost prezentate suficiente argumente care denotă faptul că, prin toate activitățile de până atunci, formațiunea politică ar fi acționat în contradicție cu principiile statului de drept și ar pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.