VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

40 de lideri europeni și-au confirmat prezența la Summitul CPE de la Chișinău

40 din cei 50 de lideri invitați și-au confirmat prezența la Summitul Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de R. Moldova în data de 1 iunie 2023. Printre aceștia se numără președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german, Olaf Scholz, prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

De asemenea, în Republica Moldova vor veni și președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Spaniei, Pedro Sánchez, prim-ministrul Regatului Unit, Rishi Sunak, prim-ministra Italiei, Georgia Meloni, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, prim-ministra Danemarcei, Mette Frederiksen, premierul Belgiei, Alexander de Croo, prim-ministra Estoniei, Kaja Kallas, prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki,.

De asemenea, în prima săptămână de la deschiderea procesului de acreditare pentru presă, peste 200 de jurnaliști internaționali și-au exprimat intenția de a reflecta Summitul CPE 2023.

Astfel, la 1 iunie, în Republica Moldova, sunt așteptați aproximativ 50 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Summitul Comunității Politice Europene va avea loc în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată în 2022, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.