VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dosarul finanțării ilegale a partidului „ȘOR”: cinci persoane, plasate în arest în penitenciar, iar alte 17 – la domiciliu

Procuratura Anticorupție (PA) anunță luni, 24 octombrie, că cinci persoane învinuite în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ȘOR” au plasate în arest preventiv, iar alte 17 persoane au fost plasate în arest la domiciliu.

În cadrul urmăririi penale, la 22 octombrie 2022 Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a examinat 22 demersuri înaintate de procurori privind aplicarea măsurii preventive „arestarea preventivă” în privința persoanelor implicate în schema de acceptare a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

În rezultatul examinării, în privința a cinci persoane învinuite a fost aplicată măsura preventivă „arestarea preventivă”, iar în privința a 17 persoane învinuite, instanța a aplicat măsura preventivă „arestarea la domiciliu”.

Pe 21 octombrie, procurorul de caz a contestat cu recurs încheierea instanței de judecată prin care în privința învinuitei Tauber Marina măsura preventivă „arestarea la domiciliu” a fost înlocuită cu „liberarea provizorie sub control judiciar. Ședința de examinare a recursului de către Curtea de Apel Chișinău, a fost fixată pentru data de 25 octombrie.

Persoanelor arestate le este imputată infracțiunea de complicitate la acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.

În cazul stabilirii vinovăției acestea riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 57 500  până la 92 500 lei sau închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita anumite activităţi pe un termen de la 2 la 5 ani.

Pe 20 octombrie, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la membrii și activiștii partidului politic „ȘOR” în cauza penală privind finanțarea ilegală a partidului politic „ȘOR”. Atunci, 24 de persoane au fost reținute. În urma perchezițiilor, procurorii au ridicat 20 de pungi negre cu aproximativ 3,5 milioane de lei.

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a venit cu o reacție după ce oamenii legii au efectuat percheziții la membrii și activiștii partidului politic „ȘOR” în cauza penală privind finanțarea ilegală a partidului politic „ȘOR”. 

Într-un video publicat pe pagina sa de Facebook, politicianul confirmă că a expediat 5,5 milioane de lei pentru transportarea protestatarilor și hrană.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.