VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Dosarul dezordinilor în masă: Șapte persoane, plasate în arest preventiv pentru 30 de zile

Cele șapte persoane reținute duminică, 12 martie 2023, pentru pregătirea dezordinilor în masă au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost pronunțată astăzi, de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Potrivit PCCOCS, învinuiții sunt bărbați cu cetățenia moldovenească, cu vârsta cuprinsă între 21 și 39 de ani. Aceștia sunt acuzați că fac parte dintr-un grup criminal organizat.

Aceștia au domiciliul în nordul Moldovei, inclusiv în Bălți, iar trei din ei au mai avut abateri de la lege și au fost investigați pentru furt și jaf.

Aplicarea arestului a urmat reținerii lor la locul faptei, de către ofițerii INI și DGUP din cadrul IGP, cu sprijinul angajaților „Fulger,” în timp ce întreprindeau acțiuni de destabilizare în masă, în Chișinău.

Investigațiile continuă.

Reamintim că duminică, 54 de participanți la protest, dintre care 21 de minori, cu comportament dubios și obiecte interzise la ei, au fost conduși la Inspectorat pentru identificare și documentare.

Totodată, oamenii legii susțin că în timpul protestului, unii participanți au fost depistați cu arme (cuțite, pumnale, etc.), obiecte explozive și substanțe sau obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

Acțiunile organizatorilor și participanților la întrunire manifestate prin agresiune și nerespecarea legii, forțarea cordonului de polițiști și ultragierea oamenilor legii au condus la incidente soldate cu pagube materiale. În acest sens, vă informăm, că fiecare încălcare a legislației a fost documentată și va fi sancționată conform Codului Contravențional sau Penal”, a mai anunțat Poliția.

Citește și: VIDEO/ Dovezi publicate de Poliție. Serviciile specializate ale Rusiei încearcă să destabilizeze situația în R. Moldova: 25 de persoane, reținute

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.