VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Protestul s-a încheiat: Deputatele Tauber și Apostolova, lăsate să ducă Rezoluția adoptată de manifestanți la Guvern

Zeci de persoane au venit în Capitală pentru a participa la protestul organizat de Mișcarea Pentru Popor. Cetățenii insistă în continuare ca guvernarea să achite integral facturile pentru lunile de iarnă.

Update 15:57: Protestul a fost declarat închis.

Update 15:51: După aproximativ 20 de minute de ceartă cu poliția, deputatelor Marina Tauber și Reghinei Apostolova li s-a permis să ducă Rezoluția la Guvern, așa cum au solicitat. Pe drum spre clădirea Guvernului, deputatele au fost huiduite de anti-protestatari. Aceștia au scandat „Hoții, la pușcărie!

De mai bine de 15 minute fruntașii Partidului Șor, printre care Tauber și Apostolova, stau față în față cu Poliția, fără ca să se întâmple nimic. Asta deși protestul s-a încheiat cu aproape jumătate de oră în urmă. Protestatarii aruncă critici în direcția polițiștilor.

Update 15:24: Manifestanții s-au pornit din nou spre Guvern pentru a transmite Rezoluția adoptată, însă accesul este blocat în continuare de poliție.

Update 15:18: Marina Tauber citește Rezoluția care urmează să fie votată de mulțime.

”Cerem guvernării să achite integral facturile cetățenilor la energia electrică, termică și gaze naturale pentru lunile ianuarie, decembrie și februarie. Dacă în decurs de 24 de ore, adică până luni, 13 martie, ora 13:00, nu vom avea un răspuns, atunci vom fi nevoiți să acționăm!

Update 15:07: Poliția anunță că protestatarii ignoră Legea cu privire la întruniri și declarația depusă pentru organizarea întrunirii.

Nu se subordonează și sunt agresivi cu oamenii legii.

Solicităm un comportament adecvat și fără violență, inclusiv în raport cu polițiștii”, se arată în nota remisă de Poliție.

Update 15:00: Consilierul municipal Valeriu Climenco, în vârstă de 69 de ani, a fost reținut de poliție la acțiunea de protest. Despre aceasta a anunțat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Update 14:28: Un grup de persoane, inclusiv activista Maria Olaru, organizează un contraprotest, în susținerea guvernării. Aceștia scandează: ”Plecați acasă!” ”Diversioniști!”, ”Sunteți plătiți din bani furați!” etc.

Update 14:07: Protestatarii insistă să ajungă în fața Guvernului. Potrivit Marinei Tauber, protestatarii vor să citească o Rezoluție în fața Guvernului. ”Vrem să audă și Recean! Vrem să citim o Rezoluție în fața Guvernului și s-o lăsăm acolo!”, a declarat Tauber.

Update 13:33: Manifestanții scandează: Jos dictatura! Jos Maia Sandu! Jos Cernăuțeanu! Poliția îndeamnă cetățenii să nu cadă pradă provocărilor și să manifesteze pașnic.

Se pot observa îmbrânceli între protestatari și poliție, după ce mulțimea a încercat să se deplaseze spre Guvern. Menționăm că mitingul a fost anunțat în fața Parlamentului.

Update 13:28: Poliția anunță că pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni și Mihai Viteazul traficul este restricționat.

”Se circulă cu dificultate și pe str. Columna, același perimetru. Evitați deplasarea pe aceste străzi. Vă vom informa când circulația va fi reluată”, subliniază oamenii legii.

Update 13:20 Până la moment au fost înregistrate 4 alerte cu bombă În Capitală, informația parvenind de la aceeași persoană.

”Poliția califică aceste acțiuni ca parte continuă a măsurilor de destabilizare”, subliniază oamenii legii.

Update 13:10: 54 de participanți la protest, dintre care 21 de minori, cu comportament dubios și obiecte interzise la ei, au fost conduși la Inspectorat pentru identificare și documentare.

Amintim repetat organizatorilor să nu admită participarea la întrunire a minorilor neînsoțiți de adulți.

Update 13:00: În Chișinău s-au adunat deja mulți oameni, în apropiere de Universitatea de Medicină, de unde urmează să meargă în coloană spre Parlament la mitingul organizat de Mișcarea Pentru Popor.

Update 12:10: Poliția anunță că Doi bărbați suspecți cu obiecte interzise la ei (inclusiv substanțe inflamabile) și care intenționau să participe la acțiunea de protest au fost conduși la sediul Poliției pentru documentare.

Mai multe mijloace de transport au pornit organizat spre CHișinău pentru a aduce oameni la protestul anunțat de Mișcarea Pentru Popor.

Organizatorii susțin că la Glodeni, oamenii au fost împiedicați de poliție să se deplaseze la mitingul de la Chișinău, iar iar la intrarea în Bălți sunt oprite și întoarse toate mijloacele de transport de pasageri.

Protestatarii lui Șor au blocat drumul la Râșcani

Într-un comunicat remis presei, Poliția anunță că a destructurat o operațiune planificată pentru astăzi în scopul organizării dezordinilor în masă și a destabilizărilor.

Mai multe detalii au fost prezentate de către șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, care a subliniat că serviciile speciale ale Federației Ruse intenționează să destabilizeze situația în Republica Moldova, inclusiv în cadrul mitingului de astăzi.

Șeful IGP susține că informația a fost deconspirată de către un agent al poliției, infiltrat în grupurile, care urmau să organizeze destabilizări.

Agentul nostru sub acoperire care a fost infiltrat în această grupare a intrat în contact cu persoana din Federația Rusă care plănuia și urma să asigure destabilizarea ordinii publice. Conform sarcinii urmau să fie create 10 grupuri, fiecare grup era format de la 5 la 10 persoane, care urmau să provoace forțele de ordine în timpul protestului. Coordonarea tuturor acțiunilor ar fi organizată de către o persoană din Federația Rusă. Persoanele care trebuiau să asigure provocarea forțelor de ordine urmau să fie remunerate cu sume de până la 10.000 de dolari. Persoanele racolate erau sportivi și persoane cu antecedente penale”, a precizat șeful IGP.

Mișcarea Pentru Popor declară că mitingul de duminică, 12 martie, în fața Parlamentului va avea loc, așa cum a fost planificat.

”Cetățenii vor insista în continuare ca guvernarea să achite integral facturile pentru lunile de iarnă. La fel, vom cere guvernării să spună clar „Nu războiului în Moldova”, susțin organizatorii.

Reamintim că ieri, oamenii legii au anunțat că pentru ziua de astăzi, 12 martie, în timpul protestului se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă.

Menționăm că Mișcarea Pentru Popor a anunțat un nou miting antiguvernamental, pentru duminică, 12 martie, ora 13:00. Acțiunea se va desfășura în fața Parlamentului.

Sursa video: Telegram/ Index

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.