VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO / Dumitru Rusu: Bisericile noastre sunt îmbătrânite, tineretul este plecat și tot mai puțini tineri vin la sfânta biserică

Preotul bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din orașul Călărași, Dumitru Rusu, a vorbit duminică, 12 martie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, despre procesul de restaurare a bisericii, care a ars anul trecut, de Paștele Blajinilor, aproape în totalitate în urma unui incendiul.

„Fără oameni nu faci nimic. Eu am rămas uimit cum veneau cârduri de oameni, practic în fiecare zi trebuia să vină cineva ca să doneze”, a spus preotul.

Dumitru Rusu a mai spus că biserica pe care o conduce este antrenată în diverse activități filantropice, deoarece, consideră el, biserica nu trebuie să se limiteze doar la propăvăduirea cuvântului lui Dumnezeu.

„Biserica are și alte misiuni, alte meniri, cum este cea de ajutorare. Din ajutorul pe care îl primim de la enoriași, noi reușim să ajutăm și pe alții, pe acei care s-au pomenit în situații complicate ale vieții. Regretabil este faptul că bisericile noastre sunt goale. Bisericile noastre sunt îmbătrânite. Tineretul este plecat și tot mai puțini tineri vin la sfânta biserică”, a menționat Dumitru Rusu.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.