VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 382: Sute de militari ruși, uciși în timpul bătăliei pentru Bahmut. 28.000 de ucraineni vor să lupte în Garda de Asalt

Peste 500 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi într-un interval de 24 de ore în timpul bătăliei pentru Bahmut, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Numărul victimelor este aproape imposibil de verificat, însă estimările arată că ruși pierd între 5 și 7 soldați pentru un un soldat ucrainean.

Forțele ucrainene au anunțat că nu renunță la Bahmut, devenit epicentrul frontului din Ucraina, iar ministrul de externe Dmitro Kuleba cere mai multă muniție de la țările occidentale, dar și începerea unui program de antrenare a piloților ucraineni pe avioane de luptă moderne ale armatelor vestice, scrie digi24.ro.

Atacuri în valuri asupra Bahmutului

Forţele pro-ruse luptă de luni de zile pentru a cuceri Bahmutul. Ambele părţi au recunoscut că au suferit pierderi semnificative, iar cifrele exacte sunt dificil de verificat. Serhii Cerevati, purtătorul de cuvânt al forţelor militare din est, a declarat că ruşii au lansat 16 atacuri într-o perioadă de 24 de ore, 23 de ciocniri având loc la Bahmut. „Pe parcursul luptelor, 221 de inamici au fost ucişi şi 314 au suferit răni de diferite grade”, a declarat el pentru postul de televiziune al parlamentului naţional, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Din afirmaţiile făcute de Cerevati, pe care Reuters nu le-a putut verifica imediat, nu este clar dacă se referă la pierderile suferite vineri sau în cele mai recente 24 de ore.

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Kievul a decis să continue luptele la Bahmut, deoarece bătălia macină cele mai bune unităţi ale Rusiei. Pentru Moscova, cucerirea Bahmutului este un obiectiv important pentru că ar însemna străpungerea apărării ucrainene şi ar fi un pas spre capturarea întregii regiuni industriale Donbas.

Zelenski anunţă că au fost sancţionate 280 de companii şi 120 de persoane care au ajutat Rusia prin intermediul jocurilor de noroc

Volodimir Zelenski a anunţat sâmbătă seară că 280 de companii şi 120 de persoane din Ucraina au fost sancţionate pentru că, prin intermediul afacerilor cu jocuri de noroc, „au lucrat împotriva Ucrainei, au retras fonduri şi au finanţat diverse scheme ruseşti”.

Preşedintele ucrainean a precizat că aceste măsuri au fost luate în cadrul unei noi serii de sancţiuni impuse persoanelor fizice şi juridice „asociate cu statul malefic”, iar decretul în acest sens a fost deja publicat, scrie News.ro.

28.000 de luptători voluntari au depus cereri în ultima lună pentru a se alătura Gărzii de Asalt a Ucrainei, aproape toate unitățile fiind deja formate, a anunțat ministrul ucrainean de interne, Ihor Klimenko, potrivit Ukrinform.

„Am acceptat deja 28.000 de cereri din partea luptătorilor voluntari. Cererile au fost depuse prin intermediul centrelor de furnizare a serviciilor administrative și prin intermediul site-ului respectiv. Bineînțeles, nu toată lumea intră în aceste unități, deoarece procesul de selecție este destul de dur. Am început deja să instruim aproape toate unitățile în zonele de pregătire din țara noastră”, a declarat Klimenko.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.