VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fost comandant al separatiștilor din Donbas: Transnistria e condamnată la înfrângere și ocupație dacă va fi atacată de ucraineni

Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor din Donbas, unul din criticii comandamentului militar de la Moscova pentru cum conduce războiul, spune că ofensiva de iarnă a fost ratată, iar asta practic ar condamna trupele rusești din Transnistria la înfrângere dacă va fi atacată de ucraineni pentru că armata Rusiei nu poate interveni să ajute.

„Din păcate, faptul că armata rusă nu a avut succes campania de iarnă și că forțele ucrainene nu au suferit o înfrângere strategică, practic condamnă Transnistria la înfrângere și ocupație dacă inamicul atacă cu suficiente forțe”, spune Ghirkin, militant naționalist și fost ofițer FSB care a contribuit la lansarea războiului din 2014 în regiunea Donbas.

Acesta spune că forțele rusești nu au nicio șansă să lupte de-a lungul uscatului până la Transnistria, mai ales după retragerea din toamnă din zona Hersonului, potrivit hotnews.ro.

Igor Ghirkin vede ca o posibilă soluție un desant de trupe lângă Odesa, regiune care se învecinează direct cu Transistria, dar recunoaște că ar fi o operațiune cu un mare risc din cauza instalațiilor antinave ale ucrainenilor care, după ce au reușit să scufunde nava amiral Moskva a ținut la distanță Flota Mării Negre.

„Să facem un desant de trupe în apropiere de Odesa și să cucerim orașul este o posibilă soluție. Să cucerim Odesa de pe mare e tot ceva la categoria non-science fiction, din păcate. După ce am pierdut crucișătorul Moskva, scufundat de rachete anti-navă – deși acest lucru nu a fost confirmat, se pare că nu pot explica public cum s-a scufundat – posibilitatea de a face un desant cu trupe e blocat de faptul că orice navă mare, inclusiv de transport trupe, poate fi distrusă de instalațiile inamicului înainte să se apropie de țărm”, spune Ghirkin.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.