VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, după furtuna violentă de aseară: Avem tot mai multe fenomene extreme, trebuie să fim pregătiți!

„Republica Moldova trebuie să-și întărească capacitatea de a reacționa și de a preveni aceste fenomene extreme care se întâmplă tot mai frecvent în țara noastră”. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Dorin Recean în debutul ședinței Guvernului, în contextul furtunii violente de ieri, care a răpit viața a două persoane.

„În legătură cu intemperiile care au avut loc zilele trecute. Am vorbit de mai multe ori că acum avem tot mai multe fenomene extreme. Corespunzător, trebuie să fim pregătiți pentru ca astfel de lucruri să se întâmple cu o frecvență mai înaltă. Noi trebuie să ne pregătim de acest lucru și să pregătim și administrația publică locală ca să intervină prompt în astfel de situații”, a declarat premierul.

Totodată, Dorin Recean a mulțumit tuturor instituțiilor care au intervenit la lichidarea consecințelor furtunii violente.

„Mulțumim Serviciului 112, pompierilor și salvatorilor, polițiștilor, medicinei de urgență, ASD și altor instituții care au intervenit și au muncit prompt”, a subliniat premierul.

De asemenea, șeful Cabinetului de Miniștri a transmis condoleanțe celor două familii ale victimelor furtunii: o copilă de 12 ani și regizorul Arcadie Spoială.

„Cu părere de rău am văzut că sunt înregistrate și două decese, exprim condoleanțele mele familiilor. După cum spuneam, noi trebuie să ne întărim capacitatea de a reacționa și foarte important, de a preveni astfel de situații”, a conchis premierul.

Citește și: Noi detalii: Cine e bărbatul care a murit strivit de o creangă în stânga Nistrului

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.