VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dodon susține că la adresa lui și a familiei sale se pregătesc noi provocări: Regimul nu are nimic sfânt

Ex-președintele țării, Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită, susține că la adresa lui și a familiei sale se pregătesc noi provocări.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Dodon scrie că deține informații că ”procurorii au indicații să plaseze ilegal, în spațiul public informații ridicate în timpul perchezițiilor din 24 mai 2022, cu falsificarea unor elemente”.

Procuratura capturată de regimul Maiei Sandu a lansat noi provocări la adresa mea și a familiei mele. În lipsă de argumente juridice, se recurge la „scurgeri” în presa controlată pentru a manipula opinia publică. Informația legată de posibila vizita la tratament în România pentru copilul nostru mezin, inclusiv destinația și hotelul bronat, a fost „aruncată” în presa galbenă de către procurorul pe caz, care devine tot mai iritat de lipsa motivelor de a ne persecuta juridic. Avem informații că procurorii au indicații să organizeze în timpul apropiat un șir de provocări la adresa mea și a familiei mele, plasând ilegal în spațiul public informații ridicate în timpul perchezițiilor din 24 mai 2022, cu falsificarea unor elemente”, a scris Dodon.

Totodată, ex-șeful statului menționează că justiția în R. Moldova rămâne neformată.

Îi avertizez pe această cale să renunțe la aceste acțiuni ilegale, pentru care, vă asigur, vor răspunde fiecare. Știu că Maia Sandu își dorește foarte tare să îmi creeze diverse probleme, de teama unei posibile concurențe. Este extrem de urât când este atacată și familia, inclusiv copiii. Din păcate, regimul nu are nimic sfânt. Iar justiția aşa şi rămâne nereformată, fiindcă procurorii acționează ca subalterni ai regimului politic”, a conchis acesta.

Fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, este acuzat de corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, săvârșite pe durata exercitării mandatului său de președinte al R. Moldova, în perioada lunii iunie 2019.

Pe 6 octombrie, Procuratura Anticorupție a trimitis în judecată cauza penală de învinuire a ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon, în comiterea infracțiunii de corupere pasivă și  organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, săvârșite pe durata exercitării mandatului său de președinte al R. Moldova, în perioada lunii iunie 2019.

Potrivit PA, lui Igor Dodon i se incriminează că, urmărind promovarea intereselor lui Plahotniuc Vladimir și Iaralov Serghei, care au creat și conduceau o organizație criminală și care aveau interesul de a controla procesele politice, sociale și economice din R. Moldova, precum și de a se eschiva de la răspundere penală în Federația Rusă, a pretins și a acceptat de la aceștia bani în sumă de la 600 000,00 până la 1 000 000,00 dolari SUA. Suma menționată era pretinsă de către Igor Dodon pentru achitarea cheltuielilor curente ale partidului politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”(PSRM), inclusiv pentru achitarea salariilor angajaților aceluiași partid.

Procurorii susțin că suma menționată a fost percepută de la Plahotniuc Vladimir și Iaralov Serghei, pentru a negocia, în calitate sa de Președinte al Republicii Moldova, cu factorii de decizie din Federația Rusă, condiții favorabile partidului politic „Partidul Democrat din Moldova”(PDM) și, personal, lui Plahotniuc Vladimir privind crearea unei coaliții de guvernare în Republica Moldova, între partidul politic „PDM” și partidul politic „PSRM”.

Igor Dodon se declară nevinovat și menționează că acest dosar este unul politic. În prezent politicianul se află sub control judiciar pentru 60 de zile.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.