VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dosarul „kuliok”, trimis la CSJ. Dodon: E un dosar politic cusut cu ață galbenă

Ex-președintele țării, Igor Dodon, a venit cu o reacție după ce ieri, Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat că a trimis în judecată cauza penală pe numele său, în care este învinuit de comiterea infracțiunii de corupere pasivă și  organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, săvârșite pe durata exercitării mandatului său de președinte al R. Moldova, în perioada lunii iunie 2019.

Într-o reacție pentru presă, Igor Dodon se declară nevinovat și menționează că acest dosar este unul politic.

Mă declar total nevinovat și vom demonstra acest lucru în instanță. E un dosar politic 100%, cusut cu ață galbenă, în care figurează pseudo-martori: doi deputați PAS, patru ex-deputați de la Platforma DA și patru ex-deputați de la PDM.

Niște înregistrări trucate și ilegale, efectuate cu 3 ani în urmă de către Plahotniuc&co, care, în câteva zile de la depunerea mărturiilor, a fugit din țară, iar statul a fost scos de sub capturarea clanurilor oligarhice”, a comentat Dodon,

Totodată, ex-șeful statului a subliniat că avocații săi au depistat ”multiple încălcări și greșeli, comise de procurorii care în grabă au transmis acest dosar în instanță pentru a face față sarcinilor puse de conducerea țării”.

Am observat modul cum Ministrul Justiției și Președinta Comisiei Juridice au luat atitudine față de informația despre expedierea dosarului în judecată și au început presiunea publică pe justiție. Au uitat doar să adauge în postările sale că pe judecători îi așteaptă pre-vetingul…”, a mai comentat Dodon.

Amintim că lui Igor Dodon i se incriminează că, urmărind promovarea intereselor lui Plahotniuc Vladimir și Iaralov Serghei, care au creat și conduceau o organizație criminală și care aveau interesul de a controla procesele politice, sociale și economice din R. Moldova, precum și de a se eschiva de la răspundere penală în Federația Rusă, a pretins și a acceptat de la aceștia bani în sumă de la 600 000,00 până la 1 000 000,00 dolari SUA. Suma menționată era pretinsă de către Igor Dodon pentru achitarea cheltuielilor curente ale partidului politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”(PSRM), inclusiv pentru achitarea salariilor angajaților aceluiași partid.

Conform procurorilor, dosarul disjuns pe două capete de acuzare în privința lui Igor Dodon a fost transmis conform competenței Curții Supreme de Justiție (CSJ) pentru examinare în fond. Or, potrivit prevederilor art.39 din Codul de procedură penală, CSJ este competentă să judece în primă instanță cauzele penale privind infracțiunile săvârșite de Președintele Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.