VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Criza de securitate și cea energetică, discutate de președinta R. Moldova cu premierul slovac

În cadrul summit-ulul Comunității Politice Europene de la Praga, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Slovacia, Eduard Heger. Cei doi lideri au discutat despre relațiile bilaterale dintre țările noastre, dar și despre problemele legate de criza de securitate și cea energetică.

Președinta Sandu a apreciat asistența pentru dezvoltare, oferită prin Agenția slovacă pentru cooperare și dezvoltare internațională, dar și susținerea Slovaciei pentru integrarea europeană a R. Moldova. Oficialii au vorbit și despre posibilitățile de creștere a comerțului între cele două state.

Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene (CPE) va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, înainte de conferința de presă susținută în seara de 6 octombrie, la Praga, în comun cu Emmanuel Macron, Președintele Republicii Franceze și inițiatorul CPE, și cu Petr Fiala, Prim-ministrul țării gazdă, Republica Cehă. Detalii aici

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat joi, 6 octombrie, la Praga, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene. O inițiativă a președintelui francez Emmanuel Macron, Comunitatea Politică Europeană este o platformă de discuții și cooperare între țările de pe continentul european.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.