VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

(DOC)IGP: La manifestația organizată de Partidul „ȘOR” au participat circa 6000 de persoane. Participanții la protest au atacat forțele de ordine

Inspectoratul General de Poliție (IGP) anunță că la protestul organizat de Partidul Politic „Șor”, dumincă 25 septembrie, în centrul capitalei, au participat aproximativ 5 800 – 6 000 de persoane. Poliția menționează că atât organizatorii, cât și participanții la protest au încălcat prevederile Declarației prealabile depuse la Primărie și a Legii cu privire la întruniri, „inclusiv locul desfășurării acțiunii de protest, evitarea acțiunilor provocatoare, menținerea ordinii publice”.

Totodată, oamenii legii menționează că participanții la protest „au atacat forțele de ordine prin altercații și cu diferite obiecte”. Aceștia fiind somați de oamenii legii au refuzat să se conformeze cerințelor.

„Organizatorul acțiunii s-a eschivat de la dialogul cu forțele de ordine, fapt documentat în condițiile legii. Îndemnăm în continuare cetățenii să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică, să nu admită provocări și încălcarea legislației, să se abțină de la acțiuni violente și să colaboreze cu Poliția. Persoanele care nu respectă conduita impusă de legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, vor purta răspundere conform legislației. Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare,  dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane”, se menționează în comunicatul emis de Poliție.

Declarația suplimentară depusă de organizatorul acțiunii privind locul desfășurării întrunirii.

Menționăm că ieri, 25 septembrie, simpatizanții și susținătorii Partidului Politic „ȘOR” au protestează la sediul Președinției, dar și în fața Legislativului unde au scandat „Demisia!” „Alegeri anticipate.” și „Jos, Maia Sandu”.

Protestul a fost organizat a doua duminică consecutiv, iar deputatul fugar care s-ar afla în Israel, Ilan Șor, a apărut pe un ecran instalat provizoriu și a anunțat că pe 2 octombrie va fi organizat un alt protest.

Amintim că în dimineața zilei de ieri, Poliția Republicii Moldova a anunțat că a sesizat în repetate rânduri Primăria municipiului Chișinău despre încălcările pe care le admit participanții la acțiunea de protest organizată de Partidul ȘOR, însă „nu s-a luat atitudine”, și a îndeamat, în mod repetat, organizatorii protestului „să fie responsabili de acțiunile participanților, iar Primăria să țină cont de recomandări și să asigure buna desfășurare a acțiunilor”.

Menționăm că anterior, magistrații au emis mandat de arestare pe numele președintelui Partidului ȘOR, Ilan Șor. În 2017, Șor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru escrocherie şi splălare de bani. În 2019, la scurt timp ce Partidul Democrat din Moldova a cedat puterea și a trecut în opoziție, Șor a părăsit ilegal teritoriul R. Moldova. Tot în 2019, deputatul Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară. Pe numele lui Șor există şi o cerere de extrădare, care se este încă în proces de examinare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.