VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doc/ Poliția, după ce a sesizat Primăria Chișinău despre încălcările comise de participanții la protestul din scuarul Parlamentului: „Cu părere de rău, nu s-a luat atitudine”

În legătură cu acțiunea de protest care se desfășoară în scuarul Parlamentului, Poliția Republicii Moldova susține că a sesizat în repetate rânduri Primăria municipiului Chișinău despre încălcările pe care le admit participanții la acțiunea de protest, organizată de Partidul ȘOR, însă „nu s-a luat atitudine”, și îndeamnă, în mod repetat, organizatorii protestului „să fie responsabili de acțiunile participanților, iar Primăria să țină cont de recomandări și să asigure buna desfășurare a acțiunilor”.

Totodată, Poliția menționează că oamenii legii au solicitat intervenția Primăriei mun. Chișinău pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a întrunirii declarate privind locul, forma, ora de desfășurare a întrunirii.

„Cu părere de rău, nu s-a luat atitudine, iar participanții la protest admit în continuare nereguli, comportament antisocial,  blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, acțiuni care contravin prevederilor Legii”, se menționează în comunicatul instituției.

În acest context, Poliția îndeamnă organizatorii acțiunii de protest să fie responsabili de acțiunile participanților, iar Primăria să țină cont de recomandările oamenilor legii și să asigure buna desfășurare a acțiunilor.

Poliția a îndemnat din nou protestatarii să țină cont de solicitările forțelor de ordine și să dea dovadă de un comportament adecvat!

„Recomandăm să țineți cont de solicitările forțelor de ordine și să dați dovadă de un comportament adecvat! Ținem să vă asigurăm că forțele de ordine sunt deschise spre colaborare în limita competențelor atribuite pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică. Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane”, se mai arată în comunicatul Inspectoratului General al Poliției.

Anterior, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat că persoanele care se află în corturile instalate în fața Parlamentului R. Moldova au admis mai multe nereguli și a îndeamnat organizatorii acțiunii de protest „să fie responsabili de acțiunile participanților” și să nu permită „încălcarea drepturilor și libertăților altor persoane”.

Potrivit responsabilior de la IGP, persoanele care se află în corturile instalate admit mai multe nereguli, comportament antisocial, neadecvat, inclusiv blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, acțiuni care contravin prevederilor Legii.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.