VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ IGP susține că persoanele care se află în corturile instalate au un comportament antisocial, neadecvat

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță, marți, 20 septembrie, că persoanele care se află în corturile instalate în fața Parlamentului R. Moldova au admis mai multe nereguli și îndeamnă organizatorii acțiunii de protest „să fie responsabili de acțiunile participanților” și să nu permită „încălcarea drepturilor și libertăților altor persoane”.

Potrivit responsabilior de la IGP, persoanele care se află la moment în corturile instalate admit careva nereguli, comportament antisocial, neadecvat, inclusiv blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, acțiuni care contravin prevederilor Legii.

„Îndemnăm organizatorii acțiunii de protest să fie responsabili de acțiunile participanților, mai mult, să aibă grijă de persoanele vârstnice, bolnave, să nu admită încălcarea drepturilor și libertăților altor persoane. Menționăm că până la moment au fost înregistrate câteva cazuri când forțele de ordine au solicitat intervenția medicilor. Vă asigurăm că forțele de ordine sunt deschise spre colaborare în limita competențelor atribuite pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică”, se menționează într-un comunicat emis de IGP.

Totodată, forțele de ordine au informat Primarul General al capitalei despre încălcările care se admit, pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a întrunirii declarate privind locul, forma, ora de desfășurare a întrunirii.

La fel, forțele de ordine menționează că nu îngrădesc ca participanții să fie asigurați cu hrană și alte articole necesare conform vremii de afară, în limita numărului de corturi instalate și persoane care se află în acestea.

Poliția recomandă protestatarilor să țină cont de solicitările forțelor de ordine și dea dovadă de un comportament adecvat.

Menționăm că mai mulți simpatizanți ai partidului politic „ȘOR” au protestat duminică, 18 septembrie, în fața Președinției și clădirii Parlamentului. Oamenii au protestat față de scumpirile din țară și față de „inacțiunile guvernării” iar ulterior, au instalat corturi în fața clădirii Legislativului.

Potrivit poliției, protestatarii au încercat să instaleze corturi pe partea carosabilă, însă, la solicitarea oamenilor legii, le-au transferat în scuarul Parlamentului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.