VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Dirijorul Andriano Marian: UE și NATO, o ocazie pentru R. Moldova ca lucrurile să se schimbe la 180 de grade

Andriano Marian, fondator, dirijor al Moldovan National Youth Orchestra a mărturisit în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei că peste 10 ani vede Republica Moldova membră a Uniunii Europene și a NATO.

Peste 10 ani ideal ar fi să fim deja în Schengen, dar asta nu va fi. Eu sunt realist, dar sigur că în Uniunea Europeană și NATO și desigur că acum eu cred că ar putea fi o ocazie pentru noi extraordinară ca să se schimbe la 180 de grade lucrurile și să fim în această mare familie europeană. E clar că suntem deja în Europa, dar să fim așa cum trebuie și atunci lucrurile se vor aranja de la sine”, a declarat dirijorul.

Andriano Marian a subliniat că schimbarea spre care tinde R. Moldova ”depinde de acei oameni din Ucraina care stau acolo și țin piept agresiunii ruse”.

”Ucraina rămâne a fi un scut de pază pentru Republica Moldova. Din 24 februarie anul trecut și până acum asta se și întâmplă. Așa suntem noi, oamenii, noi uităm, dar ceea ce ne ține, inclusiv interviul acesta, adică suntem acasă, oamenii mai cumpără de pe internet ceva, se duc la magazin, adică noi nu înțelegem, dar dacă era să fie luată Odesa, cred că…

Mie îmi place vorba asta - show mask go on și cel puțin mulți din colegii mei la rock simfonic am spus, încă o dată la ultimul concert am spus și chiar la „Arena Chișinău” am spus „Slavă Ucrainei!”. Nu trebuie să uităm chestia asta niciodată, adică trebuie să spunem deschis, trebuie să menționăm. Și ceea ce facem noi, în luna iulie am invitat corul din Vinnița, l-am invitat după bombardamente, au fost în cor inclusiv bărbați, acceptați de armata lor să treacă pentru câteva zile, au cântat Simfonia Nr. 9 de Beethoven aici și la Sibiu. Deci, noi integrăm și copii de acolo, am avut 8 copii din Ucraina în Corul „Voices”. Desigur că trebuie să facem măcar ceva și să integrăm acești copii, acești oameni”, a subliniat Adndriano Marian.

Citește și: Andriano Marian: Oamenii care au un nivel de trai mai bun își permit și o viață culturală

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.