VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Zelenski: Ucraina nu intenţionează să predea orașul Bahmut. Vom lupta cât vom putea

Ucraina se va bate pentru a păstra oraşul „fortăreaţă" Bahmut din estul ţării atât atât timp cât va putea. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi, 3 februarie, de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în cadrul unei conferinţe de presă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, după summitul UE-Ucraina de la Kiev.

„Nimeni nu va preda Bahmut. Vom lupta cât vom putea. Considerăm Bahmut fortăreaţa noastră. Ucraina ar putea să păstreze Bahmut şi să elibereze Donbasul ocupat dacă ar primi arme cu rază lungă de acţiune. Dacă livrările de arme sunt accelerate, în special cele cu rază lungă de acţiune, nu numai că nu ne vom retrage din Bahmut, ci vom începe să eliberăm Donbasul”, a declarat Zelenski,

Oraşul Bahmut a devenit punctul central al rezistenţei ucrainene împotriva invaziei ruse şi a eforturilor Moscovei de a recâştiga iniţiativa pe câmpul de luptă.

Oficiali ruşi au declarat că forţele ruse înconjoară Bahmut din mai multe direcţii şi luptă pentru a prelua controlul asupra unui drum, rută importantă de aprovizionare pentru forţele ucrainene, potrivit Digi24.ro.

Potrivit lui Zelenski, Rusia va continua acţiunile ofensive în est, dar forţele ucrainene vor putea să reziste până la sosirea mai multor arme occidentale.

„Rusia vrea o revanşă şi vrea această revanşă acolo unde are nevoie foarte mult de ea. Sarcina noastră este să nu le oferim această oportunitate până în momentul în care armata noastră va fi întărită cu arme adecvate. Cred că avem o şansă”, a mai spus Volodimir Zelenski, citat de Interfax-Ukraina.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.