VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Andriano Marian: Oamenii care au un nivel de trai mai bun își permit și o viață culturală

Eu cred că acolo unde este economie este și cultură iar oamenii care au un nivel de viață mai bun își permit și o viață culturală. Declarația aparține lui Andriano Marian, fondator, dirijor al Moldovan National Youth Orchestra în cadrul unui interviu acordat pentru Vocea Basarabiei.

„O persoană dintr-o clasă medie poate să-și permită să plece și la un concert, nu se gândește că trebuie să economisească pe un bilet. Astăzi trebuie să gândim în acest sens mult mai laconic și mai pragmatic. E un adevăr că oamenii care au un nivel mai bun de viață își permit și o viață culturală”, a spus Adriano Marian.

Dirijorul a menționat că publicul de la Chișinău este receptiv și primitor, însă în spațiul rural oamenii sunt mai timizi iar cultura nu este suficient de promovată.

„Pot să spun cu claritate că avem un public foarte fain, dar e vorba de Chișinău. Problema este că nu avem o viziune per total ca acest ecosistem de actori din segment care suntem noi, nu avem o viziune comună.(...) Da, noi ne implicăm masiv pe aducerea muzicii de calitate în spații neconvenționale, în sate, noi am umblat mult și cu La La Play, pentru că asta este prima etapă. Nu poți să pui Bach sau să pui Vivaldi la o Casă de cultură, pentru că oamenii efectiv nici nu știu ce-i asta. Este o discrepanță totală și foarte mare între Chișinău și regiuni, și cred că, trebuie să fie o viziune comună ce trebuie de făcut”, a menționat Adriano Marian.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.