VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputat PAS: Kremlinul nu-și mai ascunde intențiile de a-și reface Imperiul

Rusia duce în Republica Moldova un război hibrid crâncen, pentru a obține îndepărtarea aderării țării la Uniunea Europeană. Este opinia deputatului PAS, Virgiliu Pîslariuc. Potrivit parlamentarului, Moscova nu-și mai ascunde intențiile de a-și reface Imperiul, iar războiul din Ucraina este o confirmare în acest sens.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, deputatul a subliniat că Rusia duce în Ucraina un război convențional, dominat de violență și teroare, iar în Republica Moldova duce un război hibrid menit să împiedice apropierea țării de Uniunea Europeană.

Kremlinul nici nu-și mai ascunde intențiile de a-și reface Imperiul, iar războiul din Ucraina este continuarea acestei politici. Iar el ne vizează și pe noi. Războiul se duce în Ucraina, în mod direct, iar la noi se duce un război nonconvențional, hibrid. Acum avem posibilitatea să alegem. Este vorba despre alegerea cetățenilor Republicii Moldova de ce parte a acestei linii imaginare dintre Imperiul Rus și Europa civilizată ne situăm. E vorba de o alegere civilizațională. Acum toată propagandă rusă este preocupată ca Moldova să fie îndepărtată de integrarea europeană”, a spus deputatul Virgiliu Pîslariuc, citat de IPN.

Potrivit deputatului Virgiliu Pîslariuc, războiul hibrid al Rusiei împotriva Republicii Moldova a fost declanșat încă de la obținerea Independenței. Acest război hibrid a fost încurajat de propaganda rusă, puternic inoculată cetățenilor prin intermediul mass-media rusești și de politicienii obedienți Kremlinului, spune parlamentarul.

În cadrul războiului hibrid, 90% este propagandă. Lupta se duce pentru mințile oamenilor. Pentru a schimba percepțiile și opiniile, aici se investește. Acest război hibrid a început de la 1991 când Republica Moldova și-a declarat Independența. Simbolic, în ziua când Republica Moldova a fost primită la ONU, a fost declanșată faza fierbinte a războiului de la Nistru. Republica Moldova chiar dacă a fost recunoscută de Rusia ca stat independent, a rămas o colonie mediatică, în primul rând, la care s-au adăugat pârghiile economice și șantajul energetic. La fel, elitele din Republica Moldova erau corupte ca să joace un rol pe placul fostului Imperiu. Rusia niciodată n-a renunțat nici la Ucraina, nici la Republica Moldova, din perspectiva refacerii Imperiului”, a mai spus deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate.

Potrivit deputatului PAS, după invazia Rusiei în Ucraina a fost anulată funcționalitatea formatului de negocieri 5+2, iar toate înțelegerile internaționale cu Rusia, compromise.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.