VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Galina Climov: Fiecare persoană trebuie tratată cu demnitate și acceptată în comunitate

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată, anual, la 3 decembrie. Sâmbătă, 2 decembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, Galina Climov, directoarea executivă a Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova, a spus că Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități are scopul de a promova implementarea programelor destinate îmbunătățirii condițiilor de viață ale persoanele cu dizabilități.

În primul rând trebuie să vedem persoana, omul, iar dizabilitatea ca un aspect al persoanei, al omului. Fiecare persoană trebuie tratată cu demnitate, respectând drepturile omului, și acceptată în comunitate. Pentru persoanele care au nevoi, dizabilități, sunt necesare să fie dezvoltate condiții și servicii de suport ca persoana să poată participa în toate sferele de activitate ale vieții, fără bariere și îngrădirea drepturilor”, a spus Galina Climov.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.