VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Deputat, adresare către cetățeni: Veniți pe 21 mai cu toții în PMAN. Nu vă fie frică! Este țara și voința voastră!

Mesajul nostru către cetățeni este să nu le fie frică să vină pe 21 mai pentru a participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Este țara voastră, este voința voastră. PMAN este a oamenilor. Veniți să arătăm întregii lumii că noi suntem europeni. Acest îndemn a fost făcută de șefa comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, Doina Gherman în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. 

Deputata Doina Gherman a declarat că Adunarea din 21 mai este a oamenilor iar îndemnul președintei Maia Sandu de a participa la eveniment a fost adresat către toți cetățenii, către toate segmentele societății.

„Pe 21 mai, avem șansa iarăși să fim mulți, uniți și să ne decidem destinul european al țării noastre, al nostru și al copiilor noștri. Această adunare este a oamenilor în primul rând, pentru că mesajul doamnei președinte Maia Sandu a fost către toți, jurnaliști, medici, profesori, către toate segmentele societății. Este foarte frumos să vezi cum toată lumea se unește în jurul acestui deziderat și vezi această energie pozitivă și lumină în ochii lor”, a declarat deputata.

Doina Gherman a spus că nu va fi utilizată resursa administrativă privind mobilizarea cetățenilor pentru marele eveniment din 21 mai deoarece oamenii își doresc de mult timp să vină la o asemenea manifestație și ei se mobilizează de sine stătător.

„Oamenii demult își doresc să vină la o astfel de adunare și nu este o problemă pentru ei să se mobilizeze la nivel local, raional. Oamenii se organizează acum singuri atât de bine că nu este nevoie de nicio resursă și un ditamai organizator pentru așa ceva. Atunci când lucrurile se desfășoară într-un mod firesc și natural, ele se întâmplă foarte frumos”, a spus șefa comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Întrebată de jurnalista Valentina Ursu dacă PAS ar putea să folosească bani din bugetul formațiunii pentru a contribui la o organizare mai bună a Adunării Naționale, deputata a precizat că a fost examinat acest aspect. Gherman a menționat că dacă organizațiile locale ale partidului vor solicita acest lucru, vor fi alocate surse financiare necesare în acest scop.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.