VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Oficial: Vladimir Zelenski va participa online la summitul G7 de la Hiroshima

Președintele Volodimir Zelenski va participa la summitul liderilor G7 care va avea loc la Hiroshima, însă online, nu fizic precum au scris o serie de instituții mass-media occidentale și japoneze de top. Informația a fost confirmată de Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

Faptul că Zelenski va veni la Hiroshima a fost raportat de agenția Kyodo, precum și de The New York Times, The Washington Post și CNN, care au citat surse din guvernul japonez.

Reuters raportează această informație cu referire la o sursă din Uniunea Europeană.

Cel mai înalt oficial ucrainean pentru securitate națională, Oleksiy Danilov, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că la acest summit vor fi luate decizii foarte importante și, prin urmare, prezența fizică a președintelui este importantă pentru apărarea intereselor Ucrainei, potrivit unian.net.

Biroul lui Zelenski nu a exclus anterior ca acesta să poată participa personal la eveniment, dar a spus că „totul va depinde de situația de pe câmpul de luptă”.

Bloomberg a scris că Zelenski va zbura în Japonia cu un avion militar al Forțelor Aeriene ale SUA, după ce a vizitat Arabia Saudită pentru un summit al Ligii Arabe.

Recent, președintele Ucrainei a vizitat Italia, Germania, Franța și Marea Britanie, unde a convenit cu privire la furnizarea de noi loturi de arme către Kiev.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.