VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Deputat: Acum toate circumstanțele, chiar și războiul ne favorizează calea de soluționare și a conflictului transnistrean

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Gheorghe Cojoc, susține că „războiul din Ucraina favorizează calea de soluționare și a conflictului transnistrean”.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, parlamentarul a subliniat că cetățenii din Transnistria văd tendința noastră de a păși spre Europa și înțeleg realitatea.

Acum toate circumstanțele, chiar și războiul acesta din Ucraina ne favorizează calea de soluționare și a conflictului transnistrean, el o să se soluționeze cam de la sine. Dacă e vorba de războiul din Ucraina și dacă e vorba de a câștiga acest război și a izgoni rușii din țara vecină, dacă e vorba de tendința noastră de a păși în Europa ferm, așa cum o facem noi acum, și dacă e vorba de izolarea aceasta în care se pomenește în aceste circumstanțe Transnistria, oamenii de acolo deja văd realitatea, o intuiesc și se gândesc la ziua de mâine, pentru că totul e departe”, a declarat Gheorghe Cojoc.

Totodată, alesul poporului e de părerea că R. Moldova nu are altă cale decât aderarea la Uniunea Europeană.

„Noi în afară de Europa nu avem unde pleca, pe loc nu mai putem sta, că asta-i absurd”, a mai spus Gheorghe Cojoc.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.