VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Delegația Agenției Internaționale pentru Energie Atomică a ajuns la centrala atomică de la Zaporojie/Video

Misiunea Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), sub egida ONU, a ajuns pe teritoriul centralei nucleare de la Zaporojie pentru a inspecta situația de pe teren, scrie presa rusă.

Potivit presei ruse, o coloană formată din nouă mașini a intrat pe teritoriul centralei în jurul orei 14:15, ora Moscovei.

Potrivit unui corespondent Interfax, cu o oră înainte de sosirea delegației, „se auzeau bombardamente și explozii în diferite părți ale orașului”.

În dimineața zilei de joi, 1 septembrie, operatorul ucrainean Energoatom a anunțat că unul dintre cele două reactoare funcționale de la centrala Zaporojie a fost oprit din cauza bombardamentelor rusești.

O echipă de inspectori de securitate nucleară ai ONU a sosit în orașul Zaporojie, din sudul Ucrainei, devastat de război, pe fondul îngrijorării internaționale cu privire la un potențial dezastru al centralei ocupate de Rusia.

Rafael Grossi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), cel care conduce misiunea, a declarat anterior că inspecția inițială ar trebui să dureze „câteva zile”, dar speră să stabilească o misiune permanentă în Ucraina pentru a monitoriza cea mai mare centrală nucleară din Europa. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.