VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un reactor de la centrala nucleară Zaporojie s-a oprit, după bombardamentele din zonă

Unul dintre cele două reactoare funcționale de la centrala Zaporojie a fost oprit, joi, 1 septembrie, din cauza bombardamentelor rusești, a anunțat operatorul ucrainean Energoatom.

„Ca urmare a unui alt bombardament al forțelor ruse…, protecția de urgență a fost activată și a cincea unitate de putere operațională a fost oprită”, a scris Energoatom pe aplicația de mesagerie Telegram.

Potrivit Energoatom, a rămas în funcțiune doar reactorul numărul 6 care produce curent atât pentru sistemul energetic ucrainean, cât și pentru stație. 

„Este a doua oară în ultimele 10 zile, acțiunile trupelor militare ruse au dus la oprirea unității și scoaterea sub tensiune a stației. Unitatea electrică nr. 6 continuă să funcționeze în sistemul energetic al Ucrainei. Personalul ucrainean al stației face tot posibilul pentru a elimina deteriorarea infrastructurii sale”,  se spune în mesaj.

Menționăm că experții internaționali au plecat, în această dimineață, spre centrala nucleară de la Zaporojie. Ucraina acuză însă Rusia că bombardează ruta convenită cu inspectorii AIEA, iar aceștia sunt în pericol.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.