VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dan Perciun: Vor fi tăieri suplimentare de pădure pentru a suplini volumele de masă lemnoasă și a asigura disponibilitatea pentru toți cetățenii

Începând cu luna octombrie, vor fi tăieri suplimentare de pădure pentru a suplini volumele de masă lemnoasă și a asigura disponibilitatea pentru toți cetățenii. Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, președintele Comisiei parlamentare pentru protecție socială și familie, Dan Perciun, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, care a mai precizat că săptămâna viitoare fracțiunea PAS va avea o discuție cu „Moldsilva”, pentru a vedea cum funcționează mecanismul de distribuire a lemnului, ce probleme sunt, ce trebuie de modificat sau unde trebuie de intervenit.

„Noi o să avem o discuție cu „Moldsilva” săptămâna viitoare la fracțiune, să vedem cum funcționează mecanismul de distribuire a lemnului pentru cetățeni, ce probleme sunt, ce mai trebuie de modificat, cum trebuie de intervenit. Înțeleg că, începând cu luna octombrie, au să fie tăieri suplimentare, deci se grăbesc tăierile planificate pentru prima parte a anului viitor, au să fie inițiate acum în octombrie pentru a suplini volumele de masă lemnoasă și de a asigura disponibilitatea pentru toți. Aceste aspecte organizatorice pe care vrem să le discutăm cu „Moldsilva” încă o dată și cu Cancelaria de Stat, pentru ca și reprezentanții guvernului în teritoriu să se implice mai activ și să monitorizeze situația, să fie într-o mai bună comunicare cu primarii, cu ocoalele silvice și tot mecanismul acesta să funcționeze”, a declarat deputatul Dan Perciun în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Deputatul PAS a menționat că la moment nu există o decizie finală cu privire la modul de compensare a cetățenilor care se încălzesc în sezonul rece cu lemne, dar se analizează o propunere „de a compensa electricitatea pentru ei, pentru că mecanismul e gândit ca și compensație în factură și asta ne permite și să-l administrăm mai ușor”

„Trebuie să luăm o decizie finală pentru cetățenii care se încălzesc cu lemne. Aici o propunere este să compensăm electricitatea pentru ei, pentru că mecanismul e gândit ca și compensație în factură și asta ne permite să-l administrăm mai ușor. Cei care se încălzesc cu lemne au oricum surse de electricitate și ar fi o opțiune ca banii să-i dăm anume pe această sursă sau să gândim o altă soluție”, a punctat Președintele Comisiei parlamentare pentru protecție socială și familie, Dan Perciun.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.