VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cum va fi sărbătorită Ziua Limbii Române în capitală. Programul evenimentelor

Primăria Municipiului Chișinău anunță că pe 31 august 2022, de Ziua Limbii Române, în centrul capitalei vor fi organizate manifestări cultural – artistice.

Conform programului, miercuri, 31 august, începând cu ora 10:00, vor avea loc depuneri de flori în scuarul „Mihai Eminescu” și pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

De la ora 10:30, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, va avea loc deschiderea oficială a programului muzical – literar, cu genericul „Odă Limbii Române”, iar în cadrul evenimentului vor fi decernate diplome premianților tradiționalului concurs municipal „Dictare pentru fiecare”, ediția a VI-a.

Tot aici chișinăuienii și oaspeții capitalei vor avea parte de un program inedit cu participarea personalităților notorii din domeniul culturii, reprezentanți ai Uniunii Scriitorilor și artiști consacrați: Teo Chiriac, Arcadie Suceveanu, Vladimir Beșleagă, Ion Hadârcă, Cristi Aldea Teodorovici, Cristina Pintilie, Cristina Scarlat, Viorel Burlacu, Vali Boghian etc.

Evenimentul cultural din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” va fi încununat de „Orchestra municipală de muzică populară a Fraților Advahov” și soliștii: Zinaida Julea, Nicolae Glib, Doina Sulac și Fetele din Botoșani.

De asemenea, începând cu ora 19:00, pe str. Pietonală „Eugen Doga”, Primăria Chișinău invită cetățenii să urmărească un spectacol de muzică și poezie, cu genericul „Suntem în cuvânt și-n toate…”, prezentat de Aldea Teodorovici Orchestra, Natalia Barbu și Cătălin Josan. În cadrul spectacolului va avea loc și promovarea poeziei autohtone de către: Ninela Caranfil, Nicolae Jelescu, Ioana Isac, Maria Pilchin și Andrei Sochircă.

Citiți și: DOC / Programul festiv dedicat Zilei Limbii Române. Vezi ce activități a pregătit municipalitatea

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.