VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

COVID-19 continuă să facă victime: Cinci persoane, răpuse de virus într-o săptămână

În perioada 29 ianuarie-4 februarie în R. Moldova au fost înregistrate 460 de cazuri de COVID-19. Datele sunt prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, care precizează că numărul infectaților cu coronavirus este în descreștere cu 5,3% față de săptămâna precedentă.

Potrivit sursei citate, printre persoanele diagnosticate cu COVID-19, 66 sunt din regiunea transnistreană.

Totodată în perioada vizată, au fost înregistrate cinci cazuri de deces asociate cu infecția COVID-19. Este vorba de trei bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 69 și 88 de ani.

În acest sens, ANSP recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție (păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă și a măsurilor sanitare la locul de trai, la locul de muncă, de educație și învățământ, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale) și să se adreseze la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febră, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare, frisoane).

De asemenea, ANSP reiterează că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Citește și: Republica Moldova, lovită de gripă și viroze. Peste 11000 de cazuri, înregistrate timp de o săptămână

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.