VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Republica Moldova, lovită de gripă și viroze. Peste 11000 de cazuri, înregistrate timp de o săptămână

Autoritățile din sănătate afirmă că se atestă o creștere a cazurilor de viroze și de gripă. Săptămâna trecută în Republica Moldova s-au înregistrat peste 11 mii de îmbolnăviri cu infecții virale acute grave și cu gripă.

Potrivit ministerului Sănătății, săptămâna precedentă au fost înregistrate 11373 de îmbolnăviri cauzate de viroze, în creștere cu circa 10% în comparație cu săptămâna anterioară.

De asemenea, s-a constatat și o ușoară creștere a cazurilor de gripă sezonieră, cu 57 mai multe cazuri.

Astfel, din totalul cazurilor de viroze și gripă sezonieră înregistrate, 381 de persoane, majoritatea copii, au fost spitalizate cu infecții ale căilor respiratorii, iar 175 de persoane cu gripă.

Autoritățile reiterează necesitatea respectării măsurilor de protecție: evitarea aglomerațiilor, purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public și în alte spații în care păstrarea distanței sociale poate fi dificilă, aerisirea periodică a încăperilor, spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun sau cu soluţii dezinfectante, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului.

În cazul apariției primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii, cum ar fi: febră, tuse, strănut, dureri de cap sau stare de slăbiciune, consultați medicul de familie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.