VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Echipamente digitale oferite Biroului de Statistică pentru organizarea recensământului din acest an

Un lot de echipamente digitale pentru organizarea recensământului populației din acest an a fost oferit Biroului Național de Statistică. Este vorba de trei mii de tablete și alte accesorii care vor fi utilizate în timpul recenzării, ce se va desfășura în lunile aprilie, mai, iunie și iulie.

Dispozitivele oferite vor permite modernizarea proceselor de colectare și analiză a datelor, mai ales că recensământul din acest an va fi unul inedit din punct de vedere tehnic.

„Ne referim la faptul că modul de culegere a informației va fi bazat pe dispozitive electronice, chestionarele vor fi completate electronic. Astfel, va fi asigurată rapiditate în colectarea datelor, o înaltă calitate a acestora și securitatea informațiilor obținute”, a declarat directorul BNS, Oleg Cara, citat de Moldpres.

Asistența pentru pregătirea și organizarea recensământului vine în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

„Tabletele vor îndeplini un rol crucial în digitalizarea BNS. Aceste echipamente vor permite modernizarea proceselor de colectare și analiză a datelor, vor spori eficiența, siguranța și confortul procesului de recensământ. Utilizarea tabletelor va contribui la sporirea nivelului de încredere a publicului în sistemul statistic, va asigura confidențialitatea și acuratețea colectării datelor. Cetățenii vor fi mai încrezători că datele recensământului sunt exacte și că acestea sunt utilizate într-un mod responsabil și transparent”, a declarat șeful Delegației UE în Moldova, Janis Mazeiks.

Recensământul Populației și Locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie – 7 iulie 2024, fiind cel mai complex exercițiu statistic național.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.