VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consolidarea eforturilor privind reformarea justiției, discutate de Igor Grosu cu ministra Justiției din România

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut la 23 august o întrevedere cu ministra Justiției a României, Alina-Ştefania Gorghiu, aflată într-o vizită la Chișinău. În cadrul discuțiilor, oficialii au discutat despre reforma în domeniul justiției, necesitatea fortificării instituțiilor responsabile de combaterea corupției, consolidarea sistemului de probațiune, recuperarea prejudiciului și sancționarea tuturor celor care prejudiciază statul.

„Reforma justiției va fi dusă până la capăt, indiferent de rezistență din sistem, fiindcă de fiecare dată am demonstrat că vocea poporului este mai puternică” a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Potrivit unui comunicat emis de Parlament, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au convenit asupra necesității consolidării eforturilor în vederea susținerii procesului de reformare a justiției. Astfel, în anumite domenii, precum ar fi dezinformarea online, oficialii au constatat că sunt necesare acțiuni comune în vedere combaterii acestui fenomen.

Șeful legislativului a adus mulțumiri României pentru atenția și sprijinul constant oferit Republicii Moldova atât pe dimensiunea aderării țării noastre la Uniunea Europeană, cât și într-un domeniul important, precum este cel al  justiției.

Menționăm că ministra justiției, Veronica Mihailov-Moraru și omologul său român, Alina-Ștefania Gorghiu au convenit asupra organizării celei de-a treia ediții a Forumului Republica Moldova – România în domeniul justiției, care se va desfășura la Chișinău, la începutul anului următor.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.