VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alina Gorghiu: România acordă sprijin pentru ca R. Moldova să înceapă negocierile de aderare la UE până la finalul anului

Republica Moldova se poate baza pe suportul constant al României pentru îmbunătățirea situației în domeniul justiției și atingerea obiectivului de integrare europeană. Declarații în acest sens au fost făcute de ministra justiției a României, Alina Gorghiu, aflată într-o vizită la Chișinău, și ministra justiției a Republicii Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, în cadrul unei conferințe de presă.

Insistăm asupra diversificării formelor de cooperare bilaterală, inclusiv pe domeniile ce țin de procesul de elaborarea a documentelor de politici, proiectele de acte normative, procesul de îmbunătățire a accesului la justiție, devenirea mai prietenoasă a justiției pentru cetățeni, inclusiv creșterea calității actului de justiție. Consider că acțiunile de cooperare în materia prevenirii și combaterii corupției, dar și schimbul de bune practici privind activitatea instanțelor judecătorești vor aduce un plus de valoare reformei sistemului nostru de justiție”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru. Ea a continuat prin a spune că se atestă o frumoasă colaborare și apropiere între reprezentanții domeniilor juridice din România și Republica Moldova.

România va continua demersurile susținute în relația cu instituțiile europene și statele membre în sprijinul Republicii Moldova pe toate palierele legate de integrarea europeană.

„România acordă sprijin în vederea obținerii unei decizii pozitive până la finalul anului în curs de începere a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE”, a mai spus ministra Alina Gorghiu, menționând că următoarea ediție a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova se va desfășura la Chișinău pe 17-18 octombrie, scrie IPN.

Ministra justiției a Republicii Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, a precizat că în cadrul discuției cu Alina Gorghiu s-a convenit ca la începutul anului viitor să fie organizată la Chișinău ce-a de-a treia ediție a Forumului Republica Moldova – România în domeniul justiției. Aceasta constituind o platformă de interacțiune pentru reprezentanții tuturor instituțiilor de justiție din cele două țări, oficiali de rang înalt și mass-media.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.