VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Din 24 august, fermierii pot depune cereri de solicitare a ajutorului acordat de Guvern

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a lansat astăzi apelul de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului pentru fermierii afectați de consecințele crizelor din anul 2022. Astfel, începând cu data de 24 august, fermierii se pot apropia la oficiile teritoriale ale Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), pentru a depune setul de documente.

Termenul limită de depunere a cererilor de ajutor este 29 septembrie 2023.

Pentru informații cu privire la condițiile de accesare a ajutorului, criteriile de eligibilitate, actele obligatorii, procedura de depunere a cererilor și cuantumul plăților, poate fi accesat Regulamentul.

Menționăm că, Guvernul a aprobat alocarea a 200 de milioane de lei pentru fermierii micro și mici, afectați de crizele anului 2022, pentru a preveni insolvabilitatea acestora.

Cuantumul financiar stabilit pentru fiecare solicitant va facilita prelucrarea și pregătirea terenului pentru perioada imediat următoare, va îmbunătăți situația financiară și nu va permite intrarea în insolvabilitate a cca 3000 de fermieri, cu suprafețe în posesie de până la 1500 ha.

Potrivit declarațiilor statistice, aceste ajutoare ar facilita prelucrarea a circa 280 mii ha de terenuri însămânțate cu culturi de prima grupă (grâu, orz, ovăz).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.