VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Circa 3000 de fermieri micro și mici vor fi ajutați de Guvern pentru a preveni insolvabilitatea

Fermierii micro și mici, afectați de crizele anului 2022, vor fi ajutați de Guvern pentru a preveni insolvabilitatea acestora. În acest sens, Cabinetul de miniștri a alocat 200 milioane de lei – bani care vor fi distribuiți prin intermediul Agenției pentru Intervenție și Plăți în Agricultură, după colectarea cererilor de ajutor.

Cuantumul financiar stabilit pentru fiecare solicitant va facilita prelucrarea și pregătirea terenului pentru perioada imediat următoare, va îmbunătăți situația financiară și nu va permite intrarea în insolvabilitate a cca 3000 de fermieri, cu suprafețe în posesie de până la 1500 ha, precizează reprezentanții Executivului.

„Agricultura beneficiază de subsidiere masivă de peste 1 miliard 700 mii de lei anual, pentru că ne dorim ca, gradual, acest sector să devină mai tehnologizat și mai puțin vulnerabil la provocările din exterior. Efortul enorm pe care îl depunem astăzi, împreună cu întreaga societate, va ajuta fermierii să depășească dificultățile financiare pe care le au”, a spus prim-ministrul Dorin Recean. 

Potrivit declarațiilor statistice, aceste ajutoare ar facilita prelucrarea a circa 280 mii ha de terenuri însămânțate cu culturi de prima grupă (grâu, orz, ovăz).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.