VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sondaj: Președinta Maia Sandu, politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea populației

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se bucură de cea mai mare încredere din partea populației. Așa arată datele unui studiu național efectuat în perioada 13-28 iunie 2023 de compania de cercetare de piață de către Institutul pentru Politici și Reforme Europene și CBS-AXA-Center of Sociological Investigations and Marketing Research.

Potrivit sondajului, 21,8% dintre respondenți au declarat că au încredere în șefa statului. Pe locul doi se află fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, cu 8,8%, urmat de Ilan Șor – 5,2%.

Liderul Comuniștilor, Vladimir Voronin se bucură se bucură de încrederea a 2,6% din populație, Renato Usatîi – 2,1%, iar primarul Capitalei, Ion Ceban -2,1%.

În cazul unui scrutin prezidențial, actualul președinte Maia Sandu ar obține 42,9% din voturile cetățenilor, urmată de Igor Dodon cu 23,4%.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.