VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consiliul Uniunii Europene a aprobat eliminarea taxelor de roaming pentru Republica Moldova

Taxele de roaming pentru cetățenii Republicii Moldova ar urma să dispară de la 1 ianuarie 2024. Consiliul Uniunii Europene a aprobat eliminarea taxelor de roaming pentru țara noastră. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul român, Vlad Gheorghe într-o transmisie video pe Facebook.

Vlad Gheorghe a precizat că decizia se va aplica cel mai probabil de la 1 ianuarie 2024, iar aceasta a fost susținută de toți europarlamentarii români.

Astfel, de la 1 ianuarie 2024, cetățenii moldoveni care vor călători în UE vor putea să își folosească telefoanele mobile în aceleași condiții de preț ca și cum s-ar afla în Moldova, în timp ce călătorii din UE vor beneficia de aceleași drepturi atunci când vizitează Moldova.

Europarlamentarul a menționat că săptămâna viitoare va fi semnat la Chișinău „un acord formal cu privire la lipsa de tarife în roaming, după care va trebuia adaptată și legislația R Moldova”.

Aducerea Republicii Moldova în zona UE „roam like at home” este una dintre acțiunile-cheie ale Planului de acțiune prioritar UE-Moldova, convenit în iunie 2023.

În urma acordului Consiliului, Comitetul de asociere UE-Moldova va trebui să adopte o decizie comună în cadrul configurației comerciale pentru a modifica anexa la Acordul de asociere în vederea încorporării celei mai recente legislații UE privind telecomunicațiile și serviciile poștale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.