VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Energocom, noi oportunități pentru achiziția și stocarea gazelor

Întreprinderea ”Energocom” se extinde pe piața energetică europeană. Compania a finalizat procedura de înregistrare la operatorii sistemelor de transport al gazelor naturale din Slovacia și Austria, lucru ce va permite accesul la punctele virtuale de tranzacționare ale celor două țări europene.

Noile piețe vor oferi posibilitatea de a transporta gaze naturale către Republica Moldova, diversificând atât sursele de aprovizionare, cât și rutele de transport.

De asemenea, Energocom este în proces de înregistrare la Central Europe Gas Hub (CEGH) – bursa din Austria și la Baumgarten – depozitul de gaze din Austria, ceea ce va oferi mai multe oportunități de achiziție a gazelor naturale și va face posibilă stocarea acestora și în alte depozite subterane, decât cele din România și Ucraina.

”Fiind în plin proces de pregătire pentru sezonul rece 2023-2024 și având obligația de serviciu public de asigurare cu resurse energetice, SA Energocom este în continuă căutare a noilor surse de aprovizionare pentru a asigura securitatea energetică a țării și a oferi consumatorilor din Republica Moldova resurse energetice la prețuri avantajoase”, se arată într-un comunicat al companiei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.