VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comisia pre-vetting va audia alți șase candidați la funcția de membru al CSM

Comisia Pre-Vetting continuă audierea candidaților înscriși în concursul pentru ocuparea funcției de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Pe 27 și 28 octombrie 2022, membrii Comisiei vor audia șase candidați din rândul judecătorilor, din cei 23 rămași în concurs.

Pe 27 octombrie vor fi audiați Vitalie Stratan, Iurie Bejenaru și Anatolie Țurcan.

Pe 28 octombrie vor fi audiați – Angela Bostan, Sergiu Osoianu și Vladislav Holban.

Audierile sunt publice, iar reprezentanții mass-media, societății civile, dar și publicul larg pot participa prin notificarea prealabilă a Secretariatului Comisiei la press@vettingmd.com. Doar persoanele înregistrate din timp vor acea acces în sala unde se vor desfășura audierile – Institutul Național al Justiției, sala 108 Alexandru Ion Cuza.

Comisia de pre-vetting începe audierea primilor trei candidați la funcția de membru al CSM

Inițial, pentru poziții în cadrul CSM au depus cerere 28 de magistrați. Trei dintre aceștia s-au retras ulterior din concurs, lucru care echivalează cu nepromovarea evaluării, indiferent de motivul invocat de candidat. Este vorba de Mihail Cojocaru, judecător la Judecătoria Bălți, Dumitru Pușca, judecător la Curtea de Apel Bălți și Iana Talmaci, judecătoare în cadrul instanței din Strășeni. Nu a promovat evaluarea și magistratul Gheorghe Balan de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, care nu a depus Declarația de avere și interese personale pentru 5 ani.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.