VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cetățeanul azer care a fugit din Aeroport, a fost îndepărtat de pe teritoriul R. Moldova. Detalii de la Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră a venit cu detalii privind incidentul cu cetățeanul azer care a părăsit ilegal teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. Cetățeanul din Azerbaidjan, intenționa să ajungă în Ucraina, însă nu a putut justifica scopul vizitei. Fiind în așteptarea cursei aeriene care urma să-l transporte înapoi, străinul „s-a folosit de vulnerabilitățile de infrastructură” din Aeroport și a părăsit zona de securitate cu acces restricționat. Poliția de Frontieră a anunțat că a fost pornit un proces penal iar până la finalizarea acțiunilor de urmărire penală, „străinul a fost îndepărtat de pe teritoriul Republicii Moldova”. 

„În data de 4 noiembrie 2023, în cadrul controlului trecerii frontierei de stat a pasagerilor cursei aeriene „Istanbul – Chișinău”,  polițiștii de frontieră au identificat un cetățean al Republicii Azerbaidjan de 38 ani, care intenționa să tranziteze teritoriul național spre statul ucrainean. Ca urmare a verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că străinul menționat nu justifică scopul intrării, fapt ce a rezultat aplicarea măsurii de nepermitere a intrării în Republica Moldova și părăsirii teritoriului național către locul de îmbarcare sau într-un alt loc pe care străinul îl acceptă și unde este acceptat. Menționăm că, pe parcursul procedurilor efectuate de către polițiștii de frontieră, străinul a manifestat un comportament cooperant, fiindu-i comunicată inclusiv posibilitatea revenirii ulterioare în Republica Moldova, în cazul întrunirii condițiilor de intrare impuse străinilor la traversarea frontierei de stat. Fiind în așteptarea cursei aeriene care urma să-l transporte peste hotarele Republicii Moldova în data de 5 noiembrie 2023, străinul s-a folosit de vulnerabilitățile de infrastructură din Aeroportul Internațional Chișinău și a părăsit zona de securitate cu acces restricționat, deplasându-se într-o direcție necunoscută”, precizează Poliția de Frontieră. 

În seara zilei de 5 noiembrie, ora 19:45, angajații Poliției de Frontieră au constat lipsa străinului azer în zona de securitate cu acces restricționat, fiind demarate imediat acțiuni de căutare pentru identificarea și localizarea acestuia, iar în adresa subdiviziunilor de frontieră și autorităților partenere au fost expediate orientări cu semnalmentele străinului. Totodată, a fost pornit proces penal în temeiul infracțiunii stabilite privind trecerea ilegală a frontierei de stat.

Străinul a fost găsit în după-amiaza zilei de 6 noiembrie, acesta fiind localizat în apropierea Ambasadei Azerbaidjanului la Chișinău, de unde la scurt timp polițiștii de frontieră l-au preluat și l-au prezentat organului de competență, în vederea efectuării acțiunilor de urmărire penală ce se impun.

„La finalizarea acțiunilor de urmărire penală, orientate spre finalizarea cauzei penale, străinul a fost îndepărtat de pe teritoriul Republicii Moldova”, menționează autoritățile de frontieră.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.