VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlicov: Avem stocuri suficiente pentru a trece, practic, peste tot sezonul rece

Indiferent de turbulențele de pe piețele internaționale, în această iarnă, moldovenii nu vor fi afectați și, cu siguranță, nu vor plăti mai mult pentru gaze. Este declarația ministrului Energiei, Victor Parlicov, care susține că este pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, când țara intră în iarnă absolut siguri și cu stocuri de gaze, practic, pentru tot sezonul rece.

”Noi când am procurat gaze mizam pe consum mai mare. Această toamnă caldă pe care o avem și până acum, face ca aceste rezerve pe care ni le-am făcut să ne ajungă pe o perioadă mai lungă. Să vedem cum va fi și iarna, dar eu cred că noi avem deja rezerve suficiente pentru a trece practic de toată perioada rece. Dacă o să mai fie nevoie vom mai procura gaze pe piața internațională și sunt absolut singur că noi vom reuși să le procurăm la prețuri competitive, la prețuri care să nu pună presiune pe consumator. Ceea ce pot promite la fel, este că prețurile care le avem în această iarnă sunt cu vreo 35% mai joase, decât iarna precedentă”, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.  

Demnitarul susține că sunt previziuni optimiste și pentru tarifele la electricitate, care deja sunt mai mici cu până la 35%.

„Companiile au mai depus cereri cu reducerea suplimentară. Și FEE Nord și Premier Energy, la fel, atunci când avem o certitudine cu privire la prețul pe termenul lung cu Centrală Termoelectrică Moldovenească. Atunci când avem o mai bună previzibilitate și au făcut calculele și acum urmează o nouă reducere a prețurilor la energia electrică. Față de anul trecut și gazele și energia electrică vor fi mai ieftine, compensațiile rămân. Consumatorii vulnerabili în continuare și în acest an vor primi compensații. Respectiv, eu pentru consumatorii din R. Moldova văd numai lucruri pozitive față de ceea ce am avut până acum,” a mai adăugat Victor Parlicov.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.