VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Administratorul rețelei de restaurante Taxi Blues, reținut într-un dosar de spălare de bani. Nu ar fi achitat impozite de 16 mln de lei

Oamenii legii anunță la 8 noiembrie reținerea administratorului de facto al unei rețele de restaurante din Chișinău, pentru spălare de bani în sumă de circa 16.000.000 lei. Cu două zile înainte de reținere, au fost desfășurat șapte percheziții la localurile rețelei de restaurante din diferite sectoare ale capitalei, la domiciliul și în automobilul acestuia.

Conform surselor Vocea Basarabiei, este vorba despre rețeaua de restaurante „Taxi Blues”, companie vizată într-un dosar similar și în 2017.

Potrivit oamenilor legii, suma de bani ar fi fost rezultată din neachitarea impozitelor la stat. Bărbatul reținut administra afacerea din umbră, prin interpuși, iar infracțiunea pentru care este investigat ar fi comis-o începând din octombrie 2022.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate date și informații relevante urmăririi penale, printre care: acte contabile, purtătoare de informații de tip „flash”, inclusiv cel care ar conține evidența contabilă „neagră”, trei calculatoare de birou, un calculator portabil, înscrise de ciornă, telefoane mobile, precum și peste 90.000 lei care ar proveni și ei din sumele de bani care nu au fost achitate statului și ar fi urmat să fie supuși spălării de bani.

„După reținerea bănuitului, procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probele și să decidă asupra formulării învinuirii în privința bărbatului. Anterior, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-a trimis pe bărbat pe banca acuzaților, în 2017, pentru evaziune fiscală de 11.000.000 lei în privința aceleași rețele de restaurante. În 2020, la solicitarea inculpatului, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a dispus desfășurarea unei expertize financiare pe dosar. Între timp, la solicitarea procurorilor PCCOCS, pe dosar au fost aplicate sechestre pe mai multe imobile locative și comerciale din municipiul Chișinău, inclusiv pe un automobil de lux”, precizează Poliția Republicii Moldova.

Investigațiile în noul dosar penal continuă, iar pe parcursul investigațiilor bănuitul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.