VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Administratorii unei rețele de restaurante din Chișinău, cercetați într-un dosar de spălare de bani

O rețea de restaurante din Chișinău a fost supusă, luni, 24 octombrie, perchezițiilor în cadrul unei cauze penale, pornite pe spălare de bani. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații (INI) au desfășurat acțiuni de urmărire penală și au reținut pe unul din beneficiarii efectivi ai rețelei de restaurante.

Potrivit materialelor urmăririi penale, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 mai 2022, trei agenți economici, care formează o rețea de restaurante, ar fi creat o schemă prin intermediul căreia au comis evaziune fiscală și respectiv spălare de bani. Datele anchetei arată că agenții economici n-ar fi eliberat bonuri fiscale clienților, creând o contabilitate paralelă și eschivându-se de la plata impozitelor la stat. În perioada menționată, beneficiarii ar fi încasat peste 60 de milioane de lei, bani pe care i-ar fi legalizat ulterior.

Astăzi, au fost percheziționate domiciliile, unitățile de transport deținute, dar și localurile care aparțin agenților economici suspectați de spălare de bani. Ofițerii CNA și procurorii au ridicat obiecte relevante pentru cauză, între care purtători de informații, înscrisuri de ciornă și alte documente, indicate în ordonanța de percheziție. O persoană a fost reținută pentru 72 de ore”, menționează reprezentanții CNA.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.