VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ARM a recepționat 28 de vagoane de păcură pentru asigurarea securității energetice a R. Moldova

Agenției Rezerve Materiale (ARM) a MAI a anunțat că, de comun cu autoritățile responsabile în domeniul de competență, a recepționat, duminică 23 octombrie, cea de-a cincea tranșă de păcură, în contextul asigurării securității energetice a țării în perioada de criză, provocată de conflictul din Ucraina.

Potrivit reprezentanților ARM, cele 28 vagoane recepționate completează 60% din volumul total de păcură contractat de către agenție, pentru suplinirea rezervei de stat.

Păcura va fi utilizată de către centralele de termoficare pentru producerea energiei electrice și căldurii.

Menționăm că Centrala Electrică cu Termoficare Sursa I a trecut de la data de 11 octombrie, la un regim de funcționare pe bază de păcură în calitate de combustibil. CET Sursa I este principala sursă de producere a energiei termice și electrice a SA Termoelectrica și un important obiect energetic al țării.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.