VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alexandru Bujorean: Trebuie să ne alarmeze faptul că fenomenul „Orhei” se multiplică

Trebuie să ne alarmeze faptul că fenomenul „Orhei” se multiplică, iar divizarea forțelor proeuropene nu face decât să ajute gruparea „Șor” să avanseze. Declarațiile au fost făcute de primarul ales al orașului Leova, Alexandru Bujorean, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit edilului, pentru a împiedica extinderea fenomenului „Șor” la nivelul întregii țări, autoritățile nu trebuie să lupte doar cu fluxul de bani, ci să excludă posibilitatea ca exponenții acestor formațiuni să se mai regrupeze, notează IPN. Primarul ales al orașului Leova spune că în localitatea sa cetățenii sunt bine informați și orice tentativă a grupării „Șor” de a corupe alegătorii nu are sorți de izbândă.

Potrivit edilului, autoritățile trebuie să lupte rapid cu eradicarea acestui fenomen „Șor”, care este unul periculos pentru Republica Moldova și care compromite întregul proces electoral.

„Noi, fiind mai aproape de Găgăuzia, care este un sediu regional al grupării Șor, am simțit pe propria piele influența care vine de acolo. Se dau bani enormi. Iar pista greșită ar fi dacă statul va lupta cu fluxul de bani, pentru că el nu se va opri. Trebuie să luptăm cu flagelul și cu oamenii care se ocupă de acest fenomen. Trebuie să dispară impunitatea, că dacă mâine se închide un partid, ei migrează la altul, electoratul rămâne același, banii se transmit în continuare. Există regiuni în Moldova unde electoratul este atât de bine informat, încât Șor pur și simplu nu se bagă. La Leova Șor nu vine cu bani, pentru că nu-l ajută. A fost candidatul Renaștere, dar a luat un procent infim”, a spus primarul ales, Alexandru Bujorean, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit lui Alexandru Bujorean, în contextul alegerilor prezidențiale, forțele de dreapta ar trebui să-și consolideze eforturile pentru a nu permite candidatului forțelor proruse să preia șefia țării.

„Trebuie să ne alarmeze că fenomenul Orhei se multiplică. Atât timp cât forțele de dreapta, proeuropene, vor fi dezbinate și vor lupta cu nu știu ce, evident că ei vor avansa. La locale divizarea, păstrarea ouălor în mai multe coșuri, e convenabilă. Dar la prezidențiale partida prorusă se va regrupa și va avea loc o consolidare. Ei se vor consolida în jurul unei candidaturi, pentru că nu vor putea merge pe 2-3 candidaturi. Inclusiv cei proeuropeni declarați, dacă vor face un pas în urmă și vor spune că nu candidează, ci susțin un anumit candidat, va fi clar”, a spus primarul ales al orașului Leova, Alexandru Bujorean.

În cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie, Alexandru Bujorean a fost reales în funcția de primar al orașului Leova, obținând 73,28% din voturi.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.