VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bucureștiul, deschis să sprijine Chișinăul în realizarea obiectivelor de preaderare la Uniunea Europeană

Guvernul de la București este deschis la un parteneriat cu executivul R. Moldova pentru a ajuta autorităţile de la Chişinău în realizarea obiectivelor de preaderare la Uniunea Europeană, în special pe partea de politici pentru antreprenori şi de gestionare a banilor nerambursabili oferiți de UE, susține Roxana Mînzatu, coordonator al Departamentului pentru Evaluare Integrată şi Monitorizarea Programelor Finanţate din Fonduri Publice şi Europene aflat în subordinea premierului României.

Anunțul a fost făcut de demnitarul de la București la finalul unei vizite în capitala României a secretarilor de stat ai Ministerului Dezvoltării Economice, Viorica Arpintin și Viorel Garaz.

„Oaspeții noștri s-au întâlnit cu reprezentanţi ai ministerelor care răspund în principal de zona de digitalizare, antreprenoriat, politici pentru IMM-uri, fonduri europene. Aici, la Guvern, am discutat preponderent pe ceea ce înseamnă lecţii pe care România le poate împărtăşi Republicii Moldova, dar şi lecţii pe care le poate învăţa de la Republica Moldova în ceea ce înseamnă finanţarea cu fonduri publice şi din bani europeni şi din bani de la bugetul de stat a sectorului privat, a sectorului IMM-urilor, a start-up-urilor”, a declarat Roxana Mînzatu, citată de Agerpres.

Potrivit demnitarului, R. Moldova este la început de drum, se pregăteşte de ceea ce înseamnă utilizarea fondurilor de preaderare, respectiv ceea ce a folosit România prin SAPARD, prin PHARE, prin ISPA, acum cu mulţi ani. Oficialul român a transmis deschiderea autorităţilor de la Bucureşti pentru un parteneriat cu instituţiile de linie moldovene.

„Am împărtăşit colegilor de la Ministerul Dezvoltării din Republica Moldova despre cum credem noi că ar putea dânşii să facă mai bine, poate să aibă mai puţine instituţii finanţatoare, reguli mai simple în relaţia cu antreprenorii, dincolo de alocările pe care le vor face către mediul privat. Guvernul României şi toate ministerele sunt deschise pentru a avea un parteneriat şi un schimb de experienţă pe etape, pe domenii, pe fiecare program cu Guvernul Republicii Moldova, aşa încât să ajutăm, să beneficieze de lecţiile pe care noi le-am învăţat ca urmare a propriei noastre aderări la UE, în special la ceea ce înseamnă parte de politici pentru antreprenori şi de gestionare a banilor nerambursabili de la Uniunea Europeană”, a mai adăugat Mînzatu.

Secretarul de stat Viorica Arpintin a subliniat, la rândul ei, importanţa vizitei efectuate la Bucureşti din perspectiva paşilor pe care autorităţile de la Chişinău trebuie să-i urmeze pentru a contribui la eficientizarea procesului de preaderare la Uniunea Europeană.

„Suntem recunoscători pentru deschiderea şi schimbul de practici colegilor de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Consiliului Concurenţei, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, precum şi celor de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi Cancelariei prim-ministrului României”, a declarat Arpintin.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.