VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Republica Moldova va evolua în prima semifinală a Eurovision Song Contest 2024

Reprezentantul Moldovei la Eurovision Song Contest 2024 va urca pe scena la Malmö în a doua parte a primei semifinale din 7 mai. Decizia vine în urma tragerii la sorți, organizată ieri, 30 ianuarie.

Potrivit Teleradio-Moldova, alături de Republica Moldova, în prima semifinală vor concura: Ucraina, Cipru, Polonia, Serbia, Lituania, Croaţia, Irlanda, Slovenia, Islanda, Finlanda, Portugalia, Luxemburg, Australia şi Azerbaidjan.

Reprezentanţii din următoarele ţări vor evolua în cea de-a doua semifinală: Austria, Malta, Elveţia, Grecia, Cehia, Albania, Danemarca, Armenia, Israel, Estonia, Georgia, Olanda, Norvegia, Letonia, San Marino şi Belgia.

De asemenea, în cadrul procedurii de tragere la sorţi, a fost determinat numărul semifinalei în care ţările din grupul Big Five (Italia, Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie) şi Suedia, ţara gazdă, vor avea drept de vot. Telespectatorii din Germania, Suedia şi Marea Britanie vor vota în prima semifinală, iar Franţa, Italia şi Spania au obţinut drept de vot în semifinala a doua. 

Menționăm că reprezentantul Moldovei la Eurovision 2024 va fi ales în cadrul Finalei Naţionale din 17 februarie. Prima semifinală a celei de-a 68-a ediţii a Eurovision Song Contest va avea loc pe 7 mai. A doua semifinală este programată pentru data de 9 mai, iar finala competiţiei muzicale se va desfăşura pe 11 mai. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.