VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Avocatul Poporului va efectua verificări privind situația creată la Spitalul Clinic de Psihiatrie

Oficiul Avocatului Poporului(OAP) anunță că monitorizează atent incidentul produs noaptea trecută la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru, mun. Chișinău, unde 62 de pacienți s-ar fi baricadat și au dat foc la saltele și mobilier. Potrivit unui comunicat al OAP, ombudsmanul Ceslav Panico s-a sesizat din oficiu și va efectua verificări privind situația creată la instituția medicală.

„În acest sens, Ombudsmanul a constituit o comisie specială de monitorizare formată din angajații Oficiului Avocatului Poporului, membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii și reprezentanții ONG-urilor de profil”, se arată în comunicat.

Totodată, Avocatul Poporului amintește că recent a recepționat o cerere colectivă a unui grup de pacienți din cadrul IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie în rezultatul căreia, în luna iunie, echipa Oficiului a efectuat o vizită inopinată la instituția medicală vizată.

În urma căreia au fost elaborate și expediate recomandări conducerii Ministerului Sănătății și IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie, pentru a întreprinde acțiuni de remediere, însă multe dintre recomandări, până în prezent, încă nu au fost implementate.

Comisia specială din cadrul Oficiului Avocatului Poporului va monitoriza cazul și circumstanțele celor întâmplate și va veni ulterior cu un raport special.

Amintim că în dimineața zilei de 27 octombrie, pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, (IGSU) au fost alertați conform nivelului sporit de intervenție, pentru a lichida un incendiu izbucnit în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie din orașul Codru.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.