VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Antony Blinken: Consecințele utilizării unei arme nucleare de către Rusia i-au fost transmise lui Putin

Consecințele pe care le va suferi Rusia dacă va folosi o armă nucleară în războiul împotriva Ucrainei au fost transmise președintelui rus Vladimir Putin, a declarat miercuri, 26 octombrie, secretarul de stat american Antony Blinken, potrivit CNN.

„Le-am comunicat direct și foarte clar rușilor, președintelui Putin, despre consecințe”, a declarat șeful diplomației americane.

Blinken nu a precizat cum i-au fost comunicate informațiile lui Putin sau de către cine. Purtătorul de cuvânt Vedant Patel a sugerat ulterior că oficialii americani nu au comunicat direct cu acesta.

„Ați văzut membri ai acestei administrații dialogând direct cu omologii lor din Rusia și exprimând aceste îngrijorări și potențialul unor consecințe grave”, care „fără îndoială că au ajuns probabil la președintele Putin”, a spus Patel la un briefing al Departamentului de Stat.

Oficialii administrației Biden au spus că Moscova a fost avertizată la cele mai înalte niveluri cu privire la consecințele utilizării armelor nucleare în război, dar remarca lui Blinken este prima mențiune explicită că mesajul a fost comunicat lui Putin însuși.

De asemenea, Blinken a denunțat cea mai recentă afirmație a Rusiei conform căreia Ucraina ia în considerare utilizarea unei „bombe murdare” ca „o altă invenție și ceva care este, de asemenea, culmea iresponsabilității venind de la o putere nucleară”.

El a spus că Statele Unite au comunicat direct cu rușii „cu privire la încercarea de a folosi această acuzație falsă ca pretext pentru orice fel de escaladare”.

„Motivul pentru care această acuzație ne îngrijorează este că Rusia are un istoric, și anume, îi acuză pe alții că fac ceva ce ei înșiși au făcut sau se gândesc să facă”, a spus Blinken.

Blinken a reiterat că SUA urmăresc „foarte atent” retorica nucleară de la Kremlin, dar nu au văzut niciun motiv astfel ca Statele să-și schimbe postura nucleară.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.